Mellby Gård budar på KappAhl – värderas till 1,5 miljarder

"Det mest lämpliga vore att verka i en onoterad miljö".

En av storägarna i KappAhl vill köpa ut bolaget. Det står klart idag då Mellby Gård lägger ett bud på 20 kronor per aktie för KappAhl. Mellby Gård äger i dagsläget 29 procent av KappAhl och vill nu driva bolaget vidare under enskilt ägarskap.

- Mellby Gård vill fortsätta vara en långsiktig ägare i KappAhl. Vår erfarenhet och historik med bolaget gör att vi vill skapa förutsättningar för att hantera de betydande utmaningar som såväl detalj- som klädhandeln står inför. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med den nuvarande ledningen under den nytillträdda VD:n Elisabeth Peregi och utveckla bolaget vidare under ett privat ägarskap, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Miljardkedjans plan för att vinna i den nya handeln

Budet värderar KappAhl till drygt 1,5 miljarder kronor. Miljardkedjan berättade nyligen för Ehandel.se om sin plan för att vinna i det nya detaljhandelslandskapet och man erkände då att antalet butiker förmodligen skulle behöva minskas i samband med att man ökade sina satsningar på företagets omnikanal.

"En skälig värdering"

Mellby Gård är medvetna om svårigheterna i det nya detaljhandelslandskapet och hänvisar till dem i samband med budets storlek som man anser vara "en skälig värdering med tanke på de utmaningar som KappAhl står inför".

- Mellby Gård ser även samordningsmöjligheter med de andra bolagen i samma bransch inom Mellby Gård-koncernen, vilket kan gynna uthålligheten i KappAhls mest konkurrensutsatta verksamheter, säger Johan Andersson.

Företaget är samtidigt tydliga med att detta är deras "bästa och slutliga pris" och att det inte kommer att höjas. Man tror dock att ett privat ägande är rätt väg att gå.

- Det är Mellby Gårds bedömning att det för KappAhl vore det mest lämpliga att verka i en onoterad miljö för att där kunna genomföra det som krävs för att skapa en uthållighet i affären, skriver Mellby Gård i samband med sitt erbjudande.

Annons