Michael Wictor lämnar Ehandel.se – han blir ny VD

"Det är dags för mig att lämna över".

Michael Wictor har bestämt sig för att lämna sin tjänst som vd för Ehandel.se. Efter totalt sex år med bolaget, varav tre i rollen som vd, har han kommit fram till att det är dags att gå vidare med nya utmaningar.

- Jag ser nu att det är dags för mig att lämna över det operativa ledarskapet till någon annan. Jag har haft en fantastisk tid men nu behövs det ny energi, nya idéer och ny kraft för att fortsätta realisera all den potential bolaget har, säger Michael Wictor, som har valt att sluta på företaget vid årsskiftet.

Annons
Annons

När Michael Wictor blev vd för Ehandel.se i början av 2015 bestod företaget av några enstaka medarbetare som alla höll till i samma rum i en lokal i södra Helsingborg. Utöver sajten, som då hade betydligt färre besökare än vad som är fallet i dag, bestod Ehandel.se av ett forum, statistiktjänsterna Ehandel.se Analytics och Ehandelsindex samt ett enda  årligt event.

"2018 blir ett nytt toppår"

Ni som har följt vår resa har säkert inte missat att vi sedan dess har vuxit på alla möjliga håll och kanter, och att vi numera mer är att likna vid något av ett nordiskt mediehus. I januari 2018 köptes bolaget upp av LRF Media.

- LRF Media har verkligen förstått kärnan i vår verksamhet och ställt alla sina resurser till vårt förfogande för att vi ska kunna fortsätta den här resan. Det har medfört att 2018 blir ett nytt toppår med slagna rekord både till höger och vänster, säger Michael Wictor, och fortsätter:

- Vi är idag 12 coola, starka och kompetenta medarbetare och fyra frilansare som roddar fyra nyhetssajter i Norden där vi totalt når ut till över 300 000 besökare varje månad. Detta kompletteras med de bästa eventen, de häftigaste databaserna och andra skarpa tjänster för e-handlare.

Vad är du mest nöjd med från din tid på bolaget?

- Jag har fått göra massor med spännande saker och fått träffa många kompetenta yrkesmänniskor som lärt mig mycket om e-handel i stort och litet. Men det som har varit roligast är att få jobba med så många fantastiska medarbetare. Det är ett coolt gäng med en positiv inställning som kan klara allt, inte minst att leverera fantastiska nyheter, event, analyser och andra tjänster för hela Norden.

Affärsutvecklare på LRF Media kliver in

Den som tar över som ny vd vid årsskiftet är Johan Svensson, som i dag arbetar som affärsutvecklare inom LRF Media. I sin nuvarande roll har han varit ledande i arbetet med LRF Medias förvärv av Ehandel.se och han sitter sedan tidigare i styrelsen för Ehandel.se.

Framöver kommer han att dela sin tid mellan Stockholm och Helsingborg, där Ehandel.se sitter.

Annons
Annons

- Jag är imponerad över hur snabbt teamet på Ehandel.se har växlat upp för att skapa nordisk tillväxt. Att nu får vara med och leda arbetet med att etablera en nordisk plattform för alla som arbetar med e-handel känns väldigt spännande och motiverande, säger Johan Svensson i en kommentar.

Michael Wictor stannar kvar som vd till och med årsskiftet. Därefter kommer han att sitta kvar i bolagets styrelse, men utan att ha något operativt ansvar.

- Ehandelse AB kommer att bli den dominerande nyhetskällan för e-handel i Norden och det kommer bli mycket intressant att få följa denna fortsatta resan lite mer från sidan i min position i bolagets styrelse, avslutar Michael Wictor.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!