Microsoft kan starta obemannade butiker

Ryktas ta upp kampen med Amazon Go.

I vintras fick följetongen med Amazons obemannade butikskoncept, Amazon Go, till slut ett genombrott. Då meddelades nämligen att e-handlaren till slut slagit upp portarna till just en sådan butik i Seattle i USA.

LÄS ÄVEN: Amazon Go gör slag i saken - öppnar idag

Annons

Helt obemannad skulle butiken dock inte vara, utan framförallt var det själva kassalösningen som skulle kunna ske utan att personal behövde gripa in.

Kassalösa butiker kan tas fram

Nu verkar det som att datorföretaget Microsoft kan vara på gång med något liknande rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Flera källor ska ha uppgett att Microsoft ska ha visat upp den nya tekniken för detaljhandlare världen över. Samtal med Walmart om ett eventuellt samarbete ska också ha pågått. Tanken uppges vara att skapa ett koncept för "kassalösa" butiker, alltså ett liknande koncept som det Amazon redan har utvecklat. 

Ska hålla jämna steg med Go

Exakt vilken teknik som faktiskt kan komma att användas i de eventuella framtida butikerna verkar inte känt ännu. Microsofts teknik uppges dock syfta till att "hjälpa återförsäljare att hålla jämna steg med Amazon Go", som för övrigt kan komma att öppna butiker även i Chicago och San Francisco. 

- Det här är framtiden, att checka ut för bekvämlighet och mataffärer, säger Gene Munster, forskningschef hos Loup Ventures i Minneapolis, till Reuters.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!