Search
Close this search box.
ANNONS

Miinto tar bort fraktavgiften i sina butiker

Miinto tar bort fraktavgiften i sina butiker
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Miinto.se har under de senaste sex mรฅnaderna testat fraktfritt i sin butik under olika perioder. Nรคr man jรคmfรถrt de siffrorna, med nรคr konsumenterna fรฅtt betala fรถr frakten รคr resultaten obestridbara. Mรฅnadsintรคkterna har รถkat med 40 procent och nu tar man bort fraktavgiften i butiken.

ANNONS

Fraktfritt eller ej รคr nรฅgot av en het potatis inom e-handelsvรคrlden. Men modevaruhuset Miinto.se, som samlar enskilt รคgda butiker pรฅ sin sajt, har sett en positiv effekt av att erbjuda fri frakt i sin svenska butik.

Genomsnittskundkorgen har minskat med cirka 15 procent, men frekvensen pรฅ kรถpen har รถkat. Nรฅgot som i fรถrlรคngningen gjort att mรฅnadsintรคkterna pรฅ Miinto.se รถkat med 40 procent. De siffrorna har nu lett till att Miinto.se och Miinto.dk beslutat att ta bort fraktavgiften fรถr sina konsumenter.

โ€“ Vi har stora fรถrvรคntningar pรฅ att vi infรถr fri frakt och vi รคr รถvertygade om att det kommer att leda till รถkade intรคkter fรถr vรฅra anslutna butiker. Det รคr naturligtvis ingen slump att vi infรถr detta precis innan julhandeln dรฅ denna period ger butikerna en chans att รคndra rรถda siffror till svarta, sรคger Lin Eriksson, marknadschef Miinto.se.

Vilken typ av frakt รคr bรคst?

Det blir allt vanligare att olika webbshoppar erbjuder fraktfritt till sina kunder, men vi har ocksรฅ sett de som valt att slopa fri frakt. Bland annat CDON som tidigare i รฅr bรถrjade jobba med en mer dynamisk fraktavgift.

Det finns ocksรฅ ytterligare varianter. I bรถrjan av รฅret gick Shirtstore.se ut med att man erbjรถd fri frakt under ett รฅr fรถr en fast avgift pรฅ 99 kronor, nรฅgot som pรฅminner lite om Amazons Prime-tjรคnst. Man har dock valt att skrota det och har nu en avgift pรฅ 29 kronor oavsett orderstorlek. Dock bjuder de pรฅ frakten om varuvรคrdet รถverstiger 800 kronor.

I skobranschen รคr det dรคremot mycket vanligt med fri frakt. Kanske beroende pรฅ att konkurrensen just nu รคr stenhรฅrd inom det segmentet, och att inte erbjuda fraktfritt till sina kunder kan ge konkurrenterna en fรถrdel.

Skokoncernen NilsonGroup som bland annat stรฅr bakom DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten och Ecco-butikerna har med sin e-handel, Put Feet First valt att inte fรถlja i andras fotspรฅr. Hรคr fรฅr kunden betala 39 kronor fรถr bรฅde frakt och returer, och man uppmanar i stรคllet sina kunder att byta skorna i nรฅgon av butikerna.

Miinto menar pรฅ att fri frakt numera รคr mer regel รคn undantag i Sverige. Vi vet inte om det รคr sant men fler och fler experimenterar med att plocka bort fraktavgiften, och resultatet blir ofta fler order men med lรคgre ordervรคrde.

Kรคlla: Press

Dela artikeln: