Miljardär ska rädda fattig by med e-handel

Ska tiofaldiga inkomsterna på fem år.

Kan en kinesisk miljardär rädda en fattig by med e-handel? Jodå, tror grundaren av kinas, undantaget marknadsplatserna, största e-handel JD.com, Liu Qiangdong. Han tror nu så starkt på idén att han lovat att utradera fattigdomen i den aktuella byn, Pingshitou, som ligger väster om Peking.

Ska tiofaldiga inkomsterna på fem år

Invånarna ska i nuläget ha en årlig inkomst på mellan 600 och 1000 dollar och majoriteten av invånarna jobbar med odling av äpplen. Siffrorna har publicerats i nättidningen Business Insider och har även återgetts av Breakit. Målet ska nu vara att genomsnittsinkomsten i Pingshitou ska tiofaldigas inom en femårsperiod.

Annons

Vi på Ehandel.se har tidigare berättat om hur JD.com jobbar med att just sprida e-handeln även till små byar runt om i Kina. Bland annat har de utvecklat drönare som kan ta en upp till ett ton tung last, just i syfte att kunna leverera även till anvlägsna byar. 

LÄS MER: Han skapar tekniken som tar näthandeln in i framtiden 

Utnämnd till hedersborgmästare

Liu Qiangdong är även känd under namnet Richard Liu och han har nu utnämnts till hedersborgmästare i byn.

Själv är Richard Liu förstås minst sagt förmögen. Efter att han grundade JD.com 1998, närmar sig hans samlade slantar nu 10 miljarder dollar, enligt Business Insider.

Annons