Miljardbolag köper den svenska e-handelsbyrån Star Republic

Första steget in i Skandinavien.

Star Republic har sedan 2003 levererat e-handelslösningar till svenska bolag. Företaget har sin bas i Göteborg men även kontor i Stockholm. Bland deras kunder finner vi företag som Urb-it, Dustin, PostNord, Svenssons i Lammhult, Consortio Fashion Group, Apotek Hjärtat med flera.

För många är Star Republic även kända som de som driver den något annorlunda e-handelskonferensen Världens Farligaste Möte.

Annons
Annons

"Vi matchar verkligen på alla plan"

Nu meddelar Star Republic att de fått en ny huvudägare i det franska bolaget SQLI. En digital byrå som hjälper företag med e-handel men främst digital transformation i ett bredare perspektiv.

- Med SQLI har vi hittat den ideala partnern för att fortsätta den fantastiska resan vi inledde 2003. Vi tillhör nu en stabil grupp som kommer öppna nya möjligheter för Star Republic och underlätta bolagets fortsatta expansion och tillväxt. Vi matchar verkligen på alla plan, både kring erbjudande, kultur, värderingar likväl som position och ambitioner, säger Mikael Andersson, VD på Star Republic.

Star Republics operativa ägare Mikael Andersson, Patric Svensson, Johan Setteryd och Bengt Wessborg har valt att återinvestera i det nya bolaget. Investmentbolaget Frankenius Equity som varit med och grundat Star Republic, väljer samtidigt att lämna Star Republic AB tillsammans med bolagets ordförande och partner, Björn Carlsson.

- Tillsammans med de operativa ägarna kommer sammanslagningen med SQLI ge Star Republic ytterligare förutsättningar att fortsätta den kraftiga expansion man varit inne i de senaste åren med tydliga fördelar kring bolagens profil och tillväxtplaner som stämmer mycket väl överens, säger Sara Bergström, VD på Frankenius Equity.

191 miljoner euro

Investeringen i Star Republic ska vara SQLI:s första steg in i Skandinavien och företaget meddelar att de hittat en perfekt matchning i ett bolag med en tydlig position inom e-handel.

Star Republic omsatte 73 miljoner kronor förra året. SQLI sägs vara ledande inom sitt område och det franska bolaget omsatte 191 miljoner euro 2016, ungefär 1,8 miljarder kronor.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!