Danskt miljardbolag storsatsar på e-handel – köper iStone

"Har haft en fantastisk tillväxt".

E-handelskonsulterna på iStone blir nu en del av det danska börsnoterade bolaget Columbus. Det svenska IT-företaget iStone har på senare år allt mer satsat på e-handeln och en stor del av verksamheten ska idag fokusera på digital handel i olika former.

I och med uppköpet får Columbus 600 nya medarbetare - och vad de själva kallar för en marknadsledande position inom e-handel i Norden.

Annons

- Vi ser fram emot att bli en del av Columbusfamiljen – med alla de möjligheter som det innebär. iStone har haft en fantastisk tillväxt sedan starten 2006 och är idag marknadsledande i Sverige och Norge. Tillsammans med Columbus kan vi accelerera vår affär, både i Norden och globalt, säger iStones vd Markus Jakobson i ett pressmeddelande.

"Fokus på Danmark, UK och USA"

Enligt iStones marknadschef Katarina Nilsson ska e-handeln ha spelat en stor roll i köpet.

- Ett strategiskt skäl för uppköpet var just vår starka e-handelsverksamhet och kompetens inom området, då digital handel och transformation är ett strategiskt satsningsområde för dem. De har som ambition att inom en snar framtid skala e-handelsverksamheten till övriga marknader med primärt fokus på Danmark, UK och USA, säger Katarina Nilsson till Ehandel.se.

Sammanslagningen av bolagen ska ske gradvis under de kommande åren och den gemensamma verksamheten består idag av 2000 anställda som agerar på 19 olika marknader. Det svenska konsultföretaget omsatte strax under 800 miljoner kronor 2016 och Columbus omsatte samma år knappt 1,2 miljarder danska kronor.

Annons