Miljardbolaget Made.com kommer till Sverige i år

Omsatte över 2 miljarder kronor.

Det brittiska e-handelsföretaget Made.com rapporterade nyligen sina siffror för 2018. Företaget säljer möbler i Storbritannien, men även i flera andra europeiska länder.

I undersökningar har det visat sig att konsumenter blir allt mer vana vid att köpa större och dyrare varor online och det är tydligt hos Made.com, som räknar hem en försäljningsökning på 37 procent för 2018.

Annons

Made.com omsatte 173 miljoner pund i fjol, vilket är strax över 2 miljarder kronor i dagens kurs. Runt 100 miljoner pund uppges komma från Storbritannien, men företaget växer nu snabbare utomlands än på hemmamarknaden.

EU går om UK i år

I samband med siffrorna för 2018 så avslöjar möbeljätten att man nu är redo att ta sig an fler europeiska länder. Under 2019 ska fyra nya länder erövras och ett av dem är Sverige. Under detta år räknar Made.com samtidigt med att majoriteten av omsättningen kommer att komma ifrån andra länder än hemlandet.

De nya länderna kommer att bli Portugal, Italien, Danmark och Sverige. E-handelsföretaget kommer då att finnas representerat på 13 olika marknader över hela Europa.

Företaget är ett renodlat e-handelsföretag, de säljer alltså bara online, men man bedriver även sex stycken fysiska showrooms, och fler är planerade. Ett nytt showroom ska till exempel öppnas i Hamburg till våren. Hur den svenska satsningen kommer att se ut återstår att se.

Annons