Just nu: Miljonproduktion i Partykungens tomteverkstad

Partykungen.se har mer än dubblat personalstyrkan och använder containrar på en innergård eftersom det vanliga lagret inte räcker till.

Hos Partykungen är det Halloween som är julhandeln. Vanligtvis har företaget 15 anställda, men nu är det 35 personer som jobbar med att få ut kostymer och annat som kunderna behöver till sitt Halloweenfirande. Och de har mycket att göra. Häromdagen omsatte företaget nära en miljon under en och samma dag.

- Det känns bra och det följer den prognosen vi som har satt upp. Det är rekord för i år, men vi räknar med att dubblera det innan oktober är slut.

Annons


Partykungens lager är nu överfullt med maskeradkläder

Joel Svensson räknar med att försäljningen ska komma upp i 30 miljoner för oktober. Han beskriver oktoberförsäljningen som Partykungens julhandel.

- Vi säljer inte alls lika mycket i december. Nu blir det mer och mer ju närmre Halloween vi kommer.

Vilka produkter är det som går bäst?

- Ja, du. Det är en salig blandning av spindelnät och låtsasblod. Mycket smink i år. Vi har tagit in färdiga kit i sortimentet så att om du till exempel vill sminka dig som en zombie så har du allt du behöver där. Sedan är det mycket bartillbehör och godis som går åt också.


De anställda har utökats från 15 till 35 inför årets Halloween

En bit kvar till förra årets topp

Under den mest hektiska dagen, hittills under perioden, lämnade 3 000 paket lagret i Gävle. Men peaken har inte kommit än. Förra årets största dag skickades 5 500 paket ut och i år siktar Partykungen på att komma upp i mellan 7 000 och 8 000 utskick när det är som mest att göra.

- Vi har egentligen vuxit ur vårt lager, och har ett nytt som ska stå klart i början av nästa år. Så jag har fått stärka upp med containrar på vår innergård där vi har ett buffertlager. Där har vi nog hundra pall Halloweengrejer just nu, berättar Joel Svensson.

Annons

Är intresset fortsatt stort för Halloween, eller ser du någon risk att intresset svalnar?

- Från vår sida exploderar det här varje år. Det pratas mycket om Halloween och man märker att många har saker på gång. Till exempel tror jag att Liseberg skulle ha öppet en hel vecka i år. Det blir mer konkurrens när många aktörer satsar men det är också positivt för det gör att fenomenet Halloween blir större.


Rekordet hittils i år är 3 000 paket på en dag

 Partykungens nya lager som ska stå klart i början av 2016

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!