Mio startar en helt ny marketplace för möbler

Ska "smygas igång" i höst.

Möbel- och inredningsföretaget Mio har under de senaste två åren jobbat med ett hemligt projekt som de inte har kommunicerat utåt. Det berättar nu Mios vd Björn Lindblad för Ehandel.se.

- Efter två år så börjar vi nu sätta strukturen för det här projektet. Vi har uppdaterat våra affärssystem, förvärvat en markyta på 300 000 kvadrat där vi nu bygger en logistikanläggning och börjat föra diskussioner med leverantörer och partners, säger han till redaktionen.

Annons

LÄS ÄVEN: Mio ökar e-handeln med nytt lager - siktar på 100 000 kvadrat

Det som nu ligger i startgroparna är alltså en helt ny marketplace, för möbler och inredning. Den kommer att drivas av Mio, men även lämna plats för andra e-handlare att sälja sina möbler via marknadsplatsen.

- Vi kommer att smyga, krypa och springa igång det här nu under hösten. Det är ett projekt som vi tycker är jättekul och det är otroligt spännande att vara med om.

Ska få plats på 100 000 kvadrat

På den markyta som företaget förvärvat i Tibro ska lager på totalt 100 000 kvadrat snart stå färdiga. Tanken är att lagret huvudsakligen ska användas till Mios egna möbler som ska säljas på marknadsplatsen, men även en del av företagets nya partners ska kunna förvara sina möbler där.

Samtidigt berättar företaget att de nyligen kunde konstatera att de nu har nått 30 miljoner besökare i sin e-handel bara under det senaste året, vilket också har ökat intresset från andra företag för att vara med i projektet med marknadsplatsen.

- Intresset för att synas i ett sammanhang med så många besökare är givetvis stort. Samtidigt så blir varje affär lite unik. Vissa kommer säkert att använda sig av dropshipping, medan andra kommer att föredra vår lagerlösning, säger Björn Lindblad. 

Hur kommer det sig att ni inte har berättat om det här offentligt förrän nu?

- Det är inte alltid som vi berättar utåt vad vi ska göra och i det här fallet så har vi valt att bara berätta om vissa delar. Först gör vi hemläxan och sedan bjuder vi in. Men man kan lägga lite pussel, nu börjar man nog förstå vad det är vi har förberett i 24 månader, om man blickar tillbaka.

Annons

Annons