Möbelbutik grundades 1945 – nu lanseras e-handeln

"Trygghet att handla direkt av tillverkaren".

Familjeföretaget Swedese grundades i småländska Vaggeryd och Äng redan 1945. Sedan dess har bolaget, som säljer designmöbler, främst distribuerat sina produkter via återförsäljare världen över.

Nu väljer dock Swedese att göra en satsning i den digitala världen. Företaget har nämligen lanserat en helt egen nätbutik, som har fått namnet Swedese Online Brand Store. Den nya e-handeln går att hitta på adressen shop.swedese.se.

Annons

- Swedese väljer att etablera sig med e-handelsbutik för att vi vill vara där kunderna är. Våra kunder vill ha rätt information och kunskap, så att de kan genomföra välinformerade och hållbara köp. I våra kunders vardag är det kunden själv som bestämmer när, var och hur man informerar sig och köper, säger Sonnie Byrling, vd på Swedese, i ett pressmeddelande.

Ska sälja e-handelsunika produkter

Vid lanseringen kommer Swedese att erbjuda ett 20-tal produkter i sin webbshop, varav flera uppges vara favoriter ur företagets sortiment. Framöver kommer den egna e-handeln dessutom att sälja produkter som bara ska finnas tillgängliga just där.

Och det är uppenbart att Sonnie Byrling och hans team tror starkt på sin nya säljkanal.

- Många kunder uppskattar tryggheten i att handla direkt av tillverkaren, med allt från närhet till produktionen, att produkterna som säljs i e-handeln finns i lager för snabb leverans och att ha en kundtjänst som är experter på sortimentet, skriver bolaget.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!