Modekedja räddad undan konkurs – här är nya ägaren

Tog även över Park Lane.

För drygt en månad sedan kom beskedet att det skånska modeföretaget Camilla Malmströms hade ansökt om konkurs i Malmö Tingsrätt. Anledningen var att bolaget efter en tids kämpande inte längre klarade av att betala sina skulder.

LÄS ÄVEN: Camilla Malmströms ansöker om konkurs

Annons

Kedjan, som har fyra fysiska butiker men ingen egen e-handel, hade då befunnit sig i rekonstruktion sedan september. När rekonstruktionen inleddes hade kedjan skulder på 30 miljoner kronor.

Nu rapporterar dock Habit att Camilla Malmströms har räddats i sista sekund. Det norska bolaget Jotunfjell Partners går in som ny ägare. Känns namnet bekant? Det kan i så fall bero på att samma bolag gick in som ny ägare när modeföretaget Park Lane stod på konkursens brant.

LÄS ÄVEN: Park Lane slapp konkursen - räddat av norsk investmentjätte

Camilla Malmströms går själv ut och berättar om nyheten på sin hemsida. Bredvid en norsk flagga har följande text publicerats:

- Vi är glada att idag kunna informera er om att Camilla Malmströms kommer att fortsätta bedriva handel med butiker i Skåne. Det norska bolaget Jotunfjell Partners AS är de nya ägarna av Camilla Malmströms. Vi hälsar både gamla och nya kunder välkomna in till oss på någon av våra butiker på Väla Helsingborg, Center Syd Löddeköpinge och Mobilia Malmö.

Annons