Modemiljardären blir delägare i den svenska betaljätten

Köper minst 10 procent av betalbolaget.

Den danska modekungen Anders Holch Povlsen lägger nu vantarna på en betydelseful del av det svenska betalbolaget Klarna. Enligt Reuters ska det handla om minst 10 procent av bolaget, som Anders nu köper via sitt företag Brightfolk.

"Glad att välkomna en så stark partner"

Klarnas VD Sebastian Siemiatkowski kommenterar det hela och ser stora fördelar i den insikt som Anders har i Klarna, via sitt modebolag Bestseller. En modekoncern som i flera år ska ha använt den svenska betaltjänsten.

Annons

- Klarna har framgångsrikt samarbetat med Bestseller under ett antal år. Detta har gett honom en direkt inblick i styrkorna i våra erbjudanden och därmed en unik förmåga att strategiskt stödja företagets framtida utveckling. Jag är glad att välkomna en så stark partner till Klarna, säger Sebastian Siemiatkowski, grundare och VD för Klarna.

Enligt Sebastian är det få människor som skulle kunnat passa bättre än Anders Holch Povlsen, som också äger andelar i e-handelsföretagen Asos och Zalando.

Brightfolk köper aktierna av de befintliga ägarna General Atlantic, DST Global och Klarnas medgrundare Niklas Adalberth. Alla säljare kommer dock att behålla andelar i Klarna efter försäljningen, som är villkorad Finansinspektionens godkännande.

Annons