NA-KD stänger Rut&Circles fysiska butiker

E-handelsbolaget har stängt tio av elva butiker efter att man i december förvärvat det svenska varumärket Rut&Circle.

I början av december köpte NA-KD, Nelly-grundaren Jarno Vanhatapios senaste e-handelsprojekt, upp varumärkena Rut&Circle, Sally&Circle, X&Circle och Ava June. Man tog även över bolagets grossistverksamhet och onlinebutik, men de fysiska butikerna verkar man däremot inte vara så intresserad av.

Enligt modetidningen Habit har NA-KD nu stängt tio av elva butiker samt avslutat samtliga hyreskontrakt med berörda fastighetsägare. Man har även lyckats förhandla sig ur två planerade butiksöppningar på Väla i Helsingborg och i Mall of Scandinavia i Solna.

Annons
Annons

NA-KD kommer enligt Habit enbart att driva vidare Rut & Circle-butiken i Femmanhuset/Nordstan i Göteborg, som numera alltså är den sista i Sverige.

Ett nätverk av onlinebutiker

Rut&Circle är dock mer än sina fysiska butiker och bolaget omsatte före köpet runt 70 miljoner kronor genom mer än 170 återförsäljare i Norden, Tyskland och Holland, samt via sin nätbutik. Och det är via ett brett nätverks som NA-KD har planerat att få sin verksamhet att växa.

Jarno avslöjade nyligen sina planer för NA-KD, och förutom att sajten kommer att sälja varumärkets egna sortiment, kommer den även att fungera som en global marknadsplats för butiker som är anslutna till NA-KD Fashion Network.

En plattform för externa butiker som gör det möjligt för dem att lägga upp sina produkter på NA-KD.com eller på andra sajter i nätverket.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!