Nästa stora fluga inom E-handel – Pantbanker på nätet?

Vi är nu alla medvetna om Groupon och deras framgångar. Ett fenomen, eller fluga om vi får använda det ordet, som har skapat hundratals kloner med exakt samma affärsidé. Vad kan då nästa stora grej inom e-handel vara för något? Nästa heta affärsidé som kan locka till sig riskkapital.

Om vi får tro skaparna bakom självaste Groupon kan det vara pantbelåning på nätet. Grundarna till Groupon, Eric Lefkofsky and Brad Keywell, har via sitt investmentbolag Lightbank investerat 2,3 miljoner dollar i en nätpantbank som nyligen bytt namn till Pawngo. Tidigare gick tjänsten under namnet Internet Pawn och förutom namnbytet verkar sidan ha undergått en Webb 2.0 uppgradering.

Annons

En annan stor förändring är att kunder, till Pawngo, nu kan få en värdering av sina prylar innan de skickar in dem. Tjänsten riktar sig till de som snabbt behöver låna mellan 1500 och 15 000 dollar.

"Det finns inget skumt med att använda något du redan äger för att få pengar snabbt," säger Kevin Leland, grundare av Lightbank. "Vi kommer låna upp till 100 000 dollar inom 24 timmar, vilket ingen bank någonsin skulle göra."

Det handlar alltså främst om att låna ut pengar och gällande de prylar som inte återhämtas, om lånet ej återbetalas, har Leland följande kommentar:

"Historiskt sätt, återvänder 90 procent av användarna för att hämta sina tillgångar, men så småningom, om Pawngo blir en tillräckligt stor verksamhet, kan det inrättas en nätbutik för att sälja kvarlämnade föremål."

Pawngo har i dagsläget lyckats locka till sig 4,5 miljoner dollar i riskkapital.

 

Källa (allthingsd)

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!