Nästa e-handelsplattform som tror på MasterPass

E-handelsleverantören Litium meddelar idag att de är redo för den nya betalmetoden MasterPass.

Vi har tidigare rapporterat om hur e-handelsleverantören Kodmyran och deras plattform står redo för MasterPass som ska börja rullas ut under denna månad.

Nu meddelar Litium att de också har en färdigbyggd kassalösning med MasterPass. Den nya betalmetoden, som äntligen ska göra kortbetalningar lite smidigare på nätet, kommer från dag ett att finnas tillgänglig för e-handlare som använder Litiums plattform.

Annons

MasterPass och Klarna Checkout

- Litiums färdigbyggda mobilanpassade kassalösning inkluderar både MasterPass och Klarna Checkout och ger handlare möjligheten att förbättra sina kunders köpupplevelse och minska antalet övergivna varukorgar, skriver företaget.

Bakom MasterPass-integrationen ska man finna betaleverantörerna DIBS och PayEx och som vi tidigare meddelat slipper man i och med lösningen ange en massa kortuppgifter.

- När ett köp ska genomföras behövs bara ett enda knapptryck – ”Buy with MasterPass” – och kunden får tillgång till sin digitala plånbok. Meningen är att förenkla köp online och öka antalet genomförda köp. Ett stort antal svenska och norska kort kommer att vara anslutna till tjänsten innan året är slut, meddelar Litium.

Annons