Nätbutiken Designers Revolt närmar sig rättegång

InkClub-grundarens bolag som sålt designkopior skall nu ställas inför rätta.

Nätbutiken Designers Revolt som sålde kopior av klassiska designmöbler väntar nu på rättegång. E-handeln har sedan långt tillbaka varit vilande, stängd, i väntan på klargörande i Storbrianniens upphovsrättslag.

Storbitannien har nu sagt sitt och designkopiorna ser ut att få flöda ut ur landet något år till. För Designers Revolt och dessa grundare, InkClub-miljonären Lennart Nyberg, väntar dock en rättegång till sommaren.

Annons

- Om allting flyter på som det ska kan det bli ett åtal under eller efter sommaren, säger kammaråklagare Fredrik Ingblad till Dagens industri.

Även om bolaget är registrerat i Storbritannien så hävdar Fredrik Ingblad att nätbutiken är skyldig att följa svensk immaterialrätt.

E-handelsföretaget Ikon M, också registrerat i Storbritannien, dömdes i mitten av 2014 till böter på 100 000 kronor och skadestånd på en miljon kronor efter att ha sålt lampkopior.

Ungefär i samma veva gjordes det ett tillslag mot Designers Revolts lager i norra Uppland. Nu väntar alltså rättegång även för dem.

Annons