Nätbutiken Partykungen blir Årets Digitala Gasell

Fick utmärkelsen på DI-gala i Stockholm under kvällen.

Partykungen har tidigare under året blivit Gasellvinnare i Gävleborgs län och blivit digital Gasell i regionen Dalarna-Gävleborg-Värmland. I dag stod det klart att företagets grundare och VD, Joel Svensson, dessutom fick ta emot huvudpriset Årets Digitala Gasell på en gala i Stockholm.

- Det är väldigt roligt. Google är med som prispartner och eftersom vi samarbetar mycket med dem är det extra roligt att vi vinner. Och eftersom det är ett digitalt pris känns det extra relevant. Så det är väldigt roligt, helt enkelt, säger han.

Annons

Joel Svensson säger att han inte vet exakt vilka kriterier Di Gasell arbetar utifrån, men han tror att Partykungen, som ökat sin omsättning med 575 procent mellan 2011 och 2014, kan ha vunnit eftersom det är ett helt digitalt företag med bra närvaro online där all försäljning sker digitalt.

- Jag ser ju oss som ett IT-företag snarare än en e-handel eftersom vi har byggt allt själva. Det gör att vi snabbt kan haka på nya trender vilket ger oss en fördel gentemot våra konkurrenter.

Är du överraskad över att ni tog hem segern?

- Ja, faktiskt. Det är ju ändå ett ganska litet företag. Man läser ju hela tiden om företag som omsätter några hundra miljoner och där är vi ju inte riktigt än. Men det är kul att de valde en mindre aktör.

Partykungen har de senaste åren fått flera priser och utmärkelser för sitt arbete.

- Det är roligt när det uppmärksammas att man gör något bra. Som företagare har man ju ingen chef som kan säga sådant. Sedan är det bra PR också, avslutar Joel Svensson.

Annons