Nätmatjätten investerar i supermodern cityodling

Grönsaker direkt till kund en timme efter skörd.

Brittiska Ocado, en av världens största livsmedelsbutiker online, har i dagarna anslutit till holländska Priva och amerikanska 80 Acres:s partnerskap i Infinite Acres.

Infinite Acres har som mission "att tillhandahålla den bästa tekniken som är tillgänglig för att odla högkvalitativa produkter nära befolkningscentra över hela världen - även på platser där näringsrika råvaror inte finns tillgängliga hela året på grund av klimat och odlingsförhållanden eller där de måste transporteras avsevärt långa sträckor."

Annons

"En fantastisk kombination"

Mike Zelkind, vd på 80 Acres, menar att det är en fantastisk kombination av den bästa sortens företag. Priva och 80 Acres Farms med en omfattande kompetens inom odling, ingenjörskunskap, driftexpertis och livsmedelsindustri. Och Ocado med dess prediktiva analyser, automation och omfattande systemutveckling.

LÄS ÄVEN: Ocados e-handelsrobotar köps in av ännu en livsmedelsjätte

Investeringarna Ocado nu gör i inomhusodlingen ska möjliggöra att de kan möta en stor efterfrågan på färska och hållbara varor.

-Vår ultimata förhoppning är att kunna placera denna sortens odlingar i eller intill våra lager så att vi kan leverera varorna inom en timme efter att de skördats, säger Tim Steiner, vd på Ocado.

Annons