Nätvinhandlare fick guldpris – sexshopsgrundare i tårar

Starka känslor när årets bästa e-handlare korades i Köpenhamn.

Igår kväll hölls utdelningen av den danska utmärkelsen E-handelspriset, som delas ut av Danmarks motsvarighet til Svensk Digitalhandel, FDIH.

Kvällens stora vinnare blev den danska nätvinhandlaren Winefamly, som kammade hem både Guldpriset och pris för bästa B2C-verksamhet med onlinesatsning på upp till 30 miljoner danska kronor.

Annons

“Har internationell potential”

I sin motivering lyfte juryn, som består av en rad e-handelsveteraner, bland annat fram att företaget har internationell potential.

- Winefamly mästrar logistiken, involverar kunderna och har levererat imponerande resultat från dag ett. Det är receptet för ett friskt företag, som har internationell potential, sa FDIH:s VD Niels Ralund. 

Men på Winefamly hade man inte väntat sig några priser.

- Vi är så överraskade och så glada för det här priset. Jag hade inte i mina vildaste fantasi föreställt mig att vi redan nu skulle vinna ett så stort pris, men det bekräftar att vi ska fortsätta med vårt arbete. Men först ska vi fira det med champagne - och vin, sa den överväldigade medgrundaren Thomas Pedersen från scenen efter tillkännagivandet. 

Totalt delades 13 priser ut och 680 personer gästade tillställningen.

Sinfuls grundare i tårar efter publikpris

Ett nytt koncept gjorde också entré under årets prisutdelning. I kategorin Årets E-ner fick de sex nominerade, som alla lyckats göra ett särskilt bra intryck på Niels Ralund personligen under året som gått, tre minuter på sig att på scen bevisa för festdeltagarna att de var värdiga vinnare av priset.

Publiken fick därefter rösta på sin favorit. Det visade sig att de danska e-handelsfestarnas mest uppskattade företag var inget mindre än sexshopen Sinful, som vi tidigare i vår kunde berätta omsätter 100 miljoner trots hård konkurrens. 

När Sinfuls grundare Mathilde Mackowski och Tonny Andersen fick veta att de vunnit priset blev de så glada att de grät glädjetårar på scenen.

Annons

- Det här är så galet och vi kan helt enkelt inte beskriva hur glada vi är. Vi startade en resa för några år sedan och nu står vi här där så många människor och kollegor röstar på oss, en onlinesexshop. Det är så vanvettigt! kommenterade paret.

Rakhyvelsföretag och skojätte fick pris

Bland övriga pristagare kan nämnas rakhyvelsföretaget Barberklingen, som fick pris för Bästa nya e-handel, Brødrene Dahl, som prisades som bästa B2B e-handel och skojätten Rezet Store som vann årets branschpris, som i år gick under temat fashion.

Några kundfavoriter korades också och där brädades de senaste två årens vinnare, Cykelpartner, i år av fotbollsbutiken Unisport, som alltså tog hem priset som Konsumenternas Favorit.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!