Nätvinhandlare testar för första gången att sälja öl

"Många av våra kunder har efterfrågat kvalitetsöl".

Winefinder.se, som grundades 2005, ska vara Nordens ledande nätbutik för kvalitetsviner. Företaget har hittills bara sålt vin men detta ska nu ändras. Winefinder meddelar nämligen att man nu även ska ge sig på öl.

- För oss är det här en logisk utveckling. Vi har hållit på med kvalitetsviner i över ett decennium och många av våra kunder har efterfrågat kvalitetsöl. Nu testar vi, i en liten skala, med att sälja några riktigt bra ölsorter i vår butik, säger Alex Tengvall, vd för Winefinder.

Annons
Annons

"Ett småskaligt hantverksbryggeri"

Det bryggeri som fått äran att bredda Winefinders sortiment ifrån att endast erbjuda vin är relativt nystartade Uppsala Brygghus.

- Det är ett småskaligt hantverksbryggeri som gör moderna och klassiska ölsorter som vi tror kan vara intressanta för en stor mängd ölälskare där ute. Det var viktigt för oss att börja med någon som har samma inställning till kvalitet som vi alltid haft, säger Alex Tengvall.

Bryggeriet förser Winefinder med en tysk ale, en pilsner, en IPA, en APA och en blandlåda. Alla säljs i lådor om 24 flaskor med hemleverans till dörren.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!