Net-a-Porters grundare lämnar efter uppköp

I slutet av månaden slås de två modejättarna, Net-A-Porter och Yoox Group samman. Net-a-Porters grundare, Natalie Massenet, kommer däremot inte att följa med på resan.

Tidigare i år stod det klart att den italienska nätmodebutiken Yoox kommit överens om att förvärva sin brittiska motsvarighet Net-a-Porter. Innan september är till ända beräknas allt vara klart för en sammanslagning, men grundaren till ett av företagen kommer inte att fortsätta.

Natalie Massenet, som startade Net-A-Porter år 2000, lämnade under gårdagen in sin avskedsansökan som bolagets styrelseordförande enligt nyhetssajten Internet Retailer.

Annons
Annons

1,4 miljarder dollar 2014

När nyheten om sammanslagningen sipprade ut i våras meddelade Yoox att Natalie Massenet skulle stanna kvar som styrelseordförande i det nya bolaget medan Yoox chef, grundare och minoritetsägare Federico Marchetti, skulle ta plats som bolagets vd.

Yoox bekräftar uppgifterna och säger i ett kort uttalande att Natalie Massenet inte kommer att ta plats i styrelsen för den nya koncernen. Under 2014 hade Yoox och Net-A-Porter en kombinerad nätförsäljning runt 1,4 miljarder dollar, men stor ska bli större.

Enligt uppgifter från i mars kommer den nya koncernen att ta in 200 miljoner euro i en nyemission, kapital som ska användas i tillväxtsyfte.

 

Foto: LeWeb 11

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!