NetOnNet visar E-handelns styrka och rekordresultat

Hemelektronikkriget har skördat sina offer och många i branschen har det väldigt tufft. Men NetOnNet går mot strömmen, på en vikande marknad har man ökat vinsten med 138 miljoner kronor och ökat omsättningen med 21 procent. Mycket tack vare e-handeln och sina lagershopar.

Det har pågått ett priskrig på hemelektronikmarknaden de senaste åren och vi har fått se två stora aktörer gå omkull, först Onoff och nu senast var det Expert som fick kasta in handduken. Även NetOnNet har haft det tufft, men visar nu mer positiva siffror.

Under det senaste verksamhetsåret har man lyckas vända ett stort förlustresultat till vinst. Man har ökat omsättningen med hela 21 procent och ökar därmed vinsten med 138 miljoner kronor på en vikande marknad.

Annons

– Man känner stolthet över personalen som med hårt arbete lyckats genomföra denna turnaround och skapat förutsättningar för våra kunder att handla hemelektronik direkt från lagerhyllan, säger Harald Ennen, VD på NetOnNet.

E-handeln en viktig del

Enligt marknadsundersökningsbolaget GfK backade den sammanlagda försäljningen av elektronikvaror under perioden maj 2011 till april 2012 med -0,4 procent jämfört med samma period förra året, en följd av det pris och marknadsföringskrig som präglat branschen en längre tid.

Under samma period har NetOnNet gått mot strömmen i en av de mest konkurrensutsatta branscherna och ökade sin omsättning med 21 procent. Internethandel, låga kostnader och samma låga priser i Lagershoparna som på nätet har bidragit till framgångarna.

– Vi har en affärs- och logistikmodell som bygger på e-handel. Vi har dessutom Lagershopar med självbetjäning som komplement till vår Internetförsäljning. Totalt sett ett lågkostnadskoncept som våra kunder gillar och som ger dem lägre priser, säger Harald Ennen.

Nya lagershopar

I våras slog man upp portarna till en ny Lagershop i Umeå och under i höst är det dags för etablering av en ny Lagershop i Kristianstad. Och det är just det konceptet som verkar vara framgången för företaget.

– NetOnNet går en ljus framtid till mötes och vårt koncept med e-handel och Lagershopar ska fortsätta att utvecklas och expanderas. Vi har en effektiv och skalbar logistikmodell som ger oss kostnadsfördelar vilket ger kunderna lägre priser. Oavsett om kunden handlar på Internet eller i någon av våra Lagershopar är det samma låga priser som gäller, säger Harald Ennen.

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!