Nets i kraftig Europa-expansion – köper två bolag

Expanderar verksamheten till Polen och Tyskland.

E-handelsleverantören Nets, som är bland de största betalningsoperatörerna i Europa, har nu expanderat ännu mer. I fredags blev det klart att Nets förvärvade det polska företaget Dotpay/eCard och idag meddelade dem att de även har sammanslagits med det tyska företaget Concardis Payment Group. Enligt Nets har både Polen och Tyskland stor potential i att öka andelen digitala betalningar istället för kontanter.

– Med förvärvet utökar Nets närvaron i Europa och får tillgång till nya möjligheter i Polen, särskilt inom tjänster för handlare som växer starkt. Dotpay/eCard har utvecklats mycket starkt de senaste åren och vi strävar efter att stärka denna utveckling genom både investeringar i organisk tillväxt och ytterligare konsolidering, säger Bo Nilsson, VD för Nets, i ett pressmeddelande.

Annons

En bra strategisk matchning

Dotpay/eCard omsatte cirka 12 miljoner euro år 2017 och är en av de ledande leverantörerna inom betalningar på nätet i Polen. Polen är även det sjätte största landet i Europa, där både ekonomin och e-handeln växer starkt. Därför kompletterar Nets och Dotpay/eCard varandra och är en bra strategisk matchning. Enligt Nets kommer båda företagen att dra nytta av en större industriell skala och samverkan genom gemensamma innovationsinitiativ. Andrzej Budzik fortsätter som VD för Dotpay/eCard.

– Vi ser fram emot våra gemensamma möjligheter och att ytterligare stärka vår övergripande portfölj inom tjänster för handlare. Som en del av Nets-koncernen kommer vi att kunna komma ut på marknaden snabbare med nya, moderna lösningar som understryker vår ambition om att leda innovationen, säger Andrzej Budzik, VD för Dotpay/eCard, i pressmeddelandet.

Vill ligga i framkanten av innovation

Robert Hoffmann fortsätter som ansvarig för Concardis Group, men ska rapportera till Bo Nilsson, som tar över som VD för koncernen. Ambitionen med sammanslagningen av Nets och Concardis Payment Group var att ligga i framkanten av innovation, och tack vare föreningen mellan de två stora aktörerna möjliggör det att snabbare komma ut med toppmoderna tjänster till kunderna.

– Vi är glada att fusionen är genomförd och att vi nu kan fortsätta med våra planer. Genom att kombinera våra marknadsledande positioner inom betalningar i Norden och DACH-regionen kommer vi att kunna påskynda vår europeiska expansion och vara en drivande kraft bakom den pågående konsolideringen inom den europeiska betalningsindustrin, säger Bo Nilsson.

Koncernens huvudkontor ska placeras i Ballerup i Danmark, där Nets har sitt huvudkontor idag, men båda företagen behåller sina respektive varumärken. Sammanslagningen av de två aktörerna skapar en verksamhet  med cirka 500 miljoner euro i EBITDA och 1,3 miljarder euro i nettoomsättning. Nets meddelar att den industriella skalningen som sker, möjliggör ytterligare investeringar i innovations- och tjänsteförbättringar för kunder, som gör att det blir möjligt för koncernen att skapa en ledande ställning på den europeiska betalningsmarknaden.

– Som en gemensam koncern ser vi fram emot att dra nytta av våra kombinerade styrkor och att fortsätta digitalisera vårt utbud för att att snabbare komma ut med toppmoderna och användarvänliga tjänster till kunderna. Detta understryker vår gemensamma ambition om att vara i framkant av innovationen inom betalningar, säger Robert Hoffmann, VD för Concardis Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!