Nettos ägare avbröt BR:s konkursutförsäljning

Vill ta över leksakskedjan.

BR:s konkursutförsäljning avbröts i onsdags eftersom att livsmedelskedjan Salling Group, ägare av bland annat Netto, inlett förhandlingar om att köpa leksakskedjan.

För några dagar sedan meddelade Coolshop, den danska e-handlaren med verksamhet i norden, att de vill ta över delar av Top-Toys konkursbo, som innefattar butikerna BR och Toys R Us. Inledningsvis var Coolshop först med att delta i förhandlingarna, men nu rapporterar Børsen att de har avslutats.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Stor e-handlare vill köpa delar av leksaksjättens konkursbo

Har inlett en andra förhandling 

Enligt Børsen ska Salling Group först försökt ta över stora delar av Top Toy-verksamheten i Danmark, däribland butiker, men det ska ha förhindrats av det danska konkurrensverket. I ett andra försök har den danska dagligvarujätten börjat förhandla om att istället ta över Fætter BR:s, som det heter i Danmark, varumärke och varulager.  Därefter är planerar Salling Group att inrätta BR-butiker i deras befintliga Føtex- och Bilka-butikerna, som redan säljer leksaker. 

Självklart med spekulationer 

I ett mail till Børsen skriver kommunikationsansvarig på Salling Group, att de inte vill kommentera uppgifterna i dagsläget. 

- När en stor aktör som Top-Toy lämnar den danska marknaden är det ganska förståeligt att det finns spekulationer. Vi i Salling Group, vill att leksaker ska förbli en viktig del av kundens köpmöjligheter i de fysiska butikerna, men vi vill inte kommentera rykten eller spekulationer om specifika affärsmöjligheter, skriver Mads Hvitved Grand, kommunikationsansvarig på Salling Group, till Børsen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!