Newegg lanserar E-handel enbart för studenter

En av USA:s största elektronikhandlare vill öka sin marknadsandel bland unga konsumenter med en dedikerad näthandel full med specialpriser.

Newegg är en av USA:s största dator- och elektronikhandlare på nätet. Nu lanserar man en e-handel full med rabatter och specialpriser som endast är till för landets studenter.

Man passar samtidigt på att ge dem 20 dollar i rabatt på deras årliga medlemskap, Newegg Premium, som normalt kostar drygt 50 dollar och bland annat ger fri frakt och exklusiva erbjudanden.

Annons

En attraktiv målgrupp

Redan idag består drygt 16 procent av elektronikhandlarens kundbas av kunder i collegeåldern. Det vill säga konsumenter under 24 år och med den här satsningen hoppas man locka till sig ännu fler kunder i en attraktiv målgrupp.

– Vår satsning Back2School är vårt sätt att hjälpa studenter så att de kan få sin budget att gå ihop under det kommande läsåret genom sunda investeringar i teknik, säger Neweggs CMO, Soren Mills.

Amazon gillar även de studenter och har bland annat öppnat sitt första bemannade utlämningsställe på ett universitet i USA.

 

Källa: IRPress

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!