Niklas Jarl ny VD för Lekmer

Hastig avgång för Fredrik Palm - Niklas Jarl tar över VD-posten med omedelbar verkan.

Niklas Jarl är en av Lekmers grundare och har haft flera positioner inom företaget. Senast har han haft rollen som marknads- och försäljningschef. Nu tillträder han VD-rollen eftersom den förre VD:n Fredrik Palm har valt att säga upp sig. Skiftet kommer att ske omedelbart trots att Fredrik Palm, som det heter i ett pressmeddelande, kommer att finnas kvar i koncernen under en övergångsperiod.

- Vi är mycket glada över att kunna utse Niklas till VD för Lekmer. Niklas och de övriga Lekmer-grundarna, Patric Palmefjord och Johan Englund, har tillsammans med Fredrik Palm byggt upp Lekmer till Nordens ledande nätbutik för barnfamiljen. Jag är övertygad om att Niklas, tillsammans med de övriga grundarna och resten av Lekmer-teamet, kommer att leda den fortsatta utvecklingen av Lekmer på ett väldigt bra sätt. Jag vill också passa på att tacka Fredrik Palm för hans fyra år inom Lekmer och Qliro Group. Med Fredrik som VD har Lekmer visat en fantastisk utveckling och vi önskar honom lycka till när han nu väljer att anta nya utmaningar, säger Paul Fischbein, VD för Qliro Group där Lekmer ingår.

Annons
Annons

Den senaste tiden har Lekmer haft en del problem med sin lagerhantering. I somras ska driftsättningen av deras nya robotlager lett till långa leveranstider och felplock. I slutet av augusti meddelade man dock att problemen skulle vara lösta.

Ehandel.se har nu fått rapporter om leveranstider på två veckor, något alla kunder inte är helt nöjda med. På prisjämförelsesajten Prisjakt har flera kommenterat på just långa leveranstider, och dålig information när de kontaktat Lekmers kundservice. Det är dock oklart om Fredrik Palms hastiga avgång har med detta att göra.

- Jag har haft fyra fantastiskt roliga år på Lekmer där vi tagit bolaget från omsättning på 28 miljoner kronor till strax under en halv miljard förra året. Dessa år, trots att det mestadels varit roligt, har också inneburit en hel del jobb. Med en naturlig efterträdare i Niklas Jarl som kan ta över, känns det nu som ett bra tillfälle att kliva av, ta lite ledigt och spendera extra mycket tid med familjen ett tag, säger han.

Har du några nya uppdrag på gång?

- Jag kommer njuta av att vara ledig ett tag nu, vilket jag ser fram emot. Under tiden ska jag även fundera på vad jag ska göra härnäst.

Läs även Qliro Groups svar: Qliro Group om VD-bytet på Lekmer: "Detta är ganska odramatiskt för oss"

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!