Niklas Zennströms Atomico investerar i Klarna

Klarna meddelar idag att mannen som grundade Skype nu investerar i deras företag via riskkapitalbolaget Atomico. Denna investering kommer strax efter att investmentbanken GP Bullhound gett Klarna flera priser. Ett av dessa var för företaget med störst global potential. Klarna tog faktiskt hem fem av åtta priser vilket ska vara första gången.

Det är onekligen så att det går bra för Klarna och nu vill alltså Niklas Zennström också vara med på tåget:

– Genom att separera köp från betalning gör Klarna det enkelt och tryggt för både e-handlare och konsumenter att handla på nätet. Vi ser fram emot att stödja Klarna i sin fortsatta resa att erbjuda lösningen till allt fler människor över hela världen, säger Niklas Zennström, Atomicos grundare och vd.

Annons

Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, ser även han fram emot detta nya tillskott bland investerarna:

– Atomico är ett perfekt tillskott till vår grupp av världsledande investerare. Med deras nätverk, erfarenhet och kunskap kommer Atomico att bidra till vår vision om friktionslösa köp på nätet.

Det är Anralk Holding AB som sålt 20 procent av sitt innehav i Klarna till Zennströms Atomico. Försäljningen ska uppgå till drygt 100 miljoner kronor. Anralk har fortfarande kvar 6 procent av aktierna i Klarna, vilka nu värderas till 399 miljoner kronor.

Klarna tog i slutet på förra året in 1 miljard i nytt kapital som bland annat skulle gå till en internationell expansion. Denna investering av Atomico ska också vara till fördel för Klarnas expansion, även om det inte handlar om ett tillskott i kassan för Klarna. Zennströms Atomico står även bakom den digitala presentkortstjänsten Wrapp.

 

Källa: press (1)(2)

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!