Nordiska Galleriet köper upp butikskedja

"Skapar bättre förutsättningar för utvecklingen av e-handeln".

För fyra år sedan tog Nordiska Galleriet klivet ut på nätet, efter hundra år i den fysiska världen. Då var e-handeln dock främst “ett komplement” till den fysiska butiken. I september i år rekryterade Nordiska Galleriet e-handelsexperterna Per Sköld och Rickard Liljeros, som båda även blev delägare.

LÄS ÄVEN: Nordiska Galleriet rekryterar i storsatsning på e-handel

Annons

Nordiska Galleriet fick under 2016 nya ägare och rekryteringen var en del i omformandet av det anrika bolaget:

- Vi ställer nu om från att vara en klassisk möbelbutik till att även innefatta inrednings- och arkitekttjänster, försäljning till företag och e-handel, kommenterade Axel Söderberg, arbetande styrelseordförande på Nordiska Galleriet.

"Störst i Norden på internationell design"

Nu meddelar Nordiska Galleriet att de köper upp den Göteborgsbaserade möbelåterförsäljaren Sköna Rum, med butiker i Stockholm och Göteborg.

- Sköna Rum är ett otroligt välskött bolag som passar väl in i Nordiska Galleriets målsättning om att bli störst i Norden på internationell design. Vi vill bygga vidare på det Sköna Rum har skapat i Göteborg och fortsätta att utveckla vårt erbjudande tillsammans med dem, säger Axel Söderberg i ett pressmeddelande.

"Fortsätta under nytt varumärke"

Sköna Rum bedriver även e-handel och hela verksamheten ska nu drivas vidare under nytt varumärke.

- Sköna Rums butik och e-handel drivs idag av Gabriel & Fabian Gimdal som kommer att fortsätta sitt engagemang under det nya varumärket Nordiska Galleriet, meddelar företaget.

Förvävet ska även stärka den nya e-handelssatsningen och de andra affärsområden som Nordiska Galleriet nu fokuserar på.

- Att vi nu kontrollerar Sveriges två ledande showroom gör att vi kan skapa bättre förutsättningar för våra leverantörer samt erbjuda lokala tjänster i Sveriges två största städer. Förvärvet skapar även bättre förutsättningar för utvecklingen av våra nya affärsområden som inkluderar arkitektbyrå, försäljning till företag samt e-handel, säger Axel Söderberg.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!