Nordiska nätjätten Komplett inför fri frakt på allt

Den stora nätbutiken, och norska e-handelskoncernen, Komplett inför nu fri frakt i sin svenska nätbutik Komplett.se. I ett nyhetsbrev till sina kunder igår kunde man läsa att Komplett.se erbjuder 45 dagars returrätt och "fri frakt på allt".

Den norska e-handelskoncernen Komplett meddelade nyligen att man kommer slå ihop sina svenska nätbutiker inWarehouse.se och Komplett.se, där den senare kommer bli den kvarstående butiken.

Kompletts svenska nätbutik som alltså snart även skall ta hand om inWarehouse kunder, blir nu en fraktfri butik.

Annons

"För att göra det enklare för dig som kund att handla hos oss har vi gjort det så simpelt som möjligt. Nu erbjuder vi fri frakt på samtliga produkter och fraktsätt på Komplett.se. Allt från USB-minnen och surfplattor till TV-apparater, oavsett vad handlar betalar du alltid samma fraktpris – 0 kronor", skriver företaget på Komplett.se.

Även om trenden mot fri frakt är ganska tydlig var det nog många e-handlare som hade hoppades på en vändning när till exempel CDON förra året återinförde enhetsfrakten. Sedan dess har CDON dock infört ett medlemskap med fri frakt och de använder också fri frakt under olika kampanjer.

Nu tar alltså e-handelsjätten Komplett och går över helt till fri frakt. Detta är något de ska ha erbjudit i Danmark sedan april i år med bra resultat.

- I vår danska nätbutik Komplett.dk har vi erbjudit fri frakt sedan april i år, vi är nöjda med utfallet och kunderna uppskattar det, säger Patrik Settlin, försäljningsdirektör på Komplett, till Ehandel.se.

Ska öka andelen genomförda köp

Anledningen till att de går över till fri frakt är bland annat för att öka konverteringen, något som oftast följer efter en slopad fraktavgift.

- Vi vill förbättra kundupplevelsen och göra det enklare att handla hos oss. Det blir mer förutsägbart för kunden när det inte tillkommer någon fraktkostnad i kassan. Vår förhoppning är att det kommer att öka andelen genomförda köp och ge en bättre upplevelse för kunden, säger Patrik Settlin till Ehandel.se.

Det är inte bara stora nätbutiker som testar och går över till fri frakt. E-handlaren Magnus Fäldt berättade häromveckan hur de satsar på fri frakt i sin nya skönhetsbutik.

Annons

- Fraktfria e-butiker är något som blir allt vanligare och vi vill följa den trenden, säger Magnus Fäldt, som nyligen öppnade Mizzy.se.

Komplett har som sagt testat fri frakt i Danmark med bra resultat och inför nu konceptet även i Sverige. I hemlandet Norge sägs det dock inte vara aktuellt med fri frakt i dagsläget. På frågan om fri frakt är här för att stanna svarar de följande:

- Vi testar och utvärderar löpande. Det är inte tidsbegränsat, säger Patrik Settlin.

Annons