Norska varumärken krigar mot prisjämförelsesajter

"Synd att butikerna hamnar i kläm".

I Norge hotar norska och internationella varumärken att säga upp kontrakt med flera butiker och webbshoppar om deras produkter inte tas bort från prissjämförelsetjänster. Det rapporterar vår systersajt Ehandel.com.

Det är något som ett flertal varumärken aktivit jobbar med eftersom de menar att prisjämförelsetjänster är förödande och kommer att leda återförsäljare, som säljer samma varor från samma varumärken, till ett budkrig.

Annons
Annons

Are Vittersø, som är Norgechef på Prisjakt, bekräftar att de har varit i dialog med flera företag som vill att deras produkter ska tas bort från deras prisjämförelsesajt. Men enligt Norgechefen har de inte kommit fram till ett beslut än. 

– För närvarande har vi inte fått något bra svar på vad skälet är och priserna kan kontrolleras och jämföras på internet ändå. Vi väntar nu på att få svar från butikerna, säger Are Vittersø till Ehandel.com och tillägger:

– Detta är en fråga mellan oss och de olika varumärkena, så det är synd att butikerna hamnar i kläm och konsumenten i slutändan också som på många sätt hindras från att få den information den letar efter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!