Nu har Amazon slagit upp porten i nästa land

Och Schweiz ryktas bli sjätte landet i Europa.

Det har dragit ut på tiden men e-handelsjätten har nu slagit upp sin nätbutik i Australien. Från att endast ha erbjudit böcker och sina egna e-bokläsare så låter Amazon nu australiensarna shoppa allt ifrån hemelektronik till hushållsartiklar och kläder.

Utbudet är långt ifrån det som finns på Amazon.com, eller någon av de lokala nätbutikerna i Europa, men e-handeln och marknadsplatsen är helt enkelt öppen för business.

Annons

Enligt Reuters har dock lanseringen mötts av ett ganska ljummet intresse och flera populära varor ska finnas till billigare pris hos inhemska säljare. Amazon väntas helt enkelt inte skaka om den australienska e-handeln denna julhandel.

Sjätte landet med fullversion

Här hemma i Europa har vi samtidigt fått veta vilket nästa land kan bli som får en lokal variant av e-handelsjättens nätbutik. Ni som trodde Sverige kan lugna ner er, för det verkar snarare bli Schweiz som blir det sjätte landet i Europa med Amazons fulla erbjudande.

Amazon finns idag i “fullversion” i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien. Istället för ett lokalt lager i Schweiz väntas landet servas ifrån Tyskland, vilket betyder att Amazon kan öppna en lokal e-handel redan i början av nästa år.

Det är den schweiziska sajten Bilanz som rapporterar att ett inträde av e-handelsjätten nu är mycket nära. Amazon har nämligen slutit ett avtal med Swiss Post. Fraktbolaget ska sköta tulldeklareringen åt e-handlaren och det ska ta max 3 timmar. Det gör det gör det möjligt för Amazon att leverera inom 24 timmar till Schweiz.

Annons