Nu kan skrivaren själv beställa bläck på Amazon

Snart slipper du fylla på dina förbrukningsvaror på egen hand. Amazon rullar nu ut sina nya påfyllningstjänst som innebär att skrivare och tvättmaskiner själva kan beställa på marknadsplatsen.

I april 2015 lanserade Amazon sin tjänst Amazon Dash. Små knappar som kan placeras lite varstans i hemmet och sedan användas för att lägga beställningar på förbrukningsvaror med ett enda klick via Amazons marknadsplats.

Men tanken med satsningen har inte främst varit att fylla våra hem med plastknappar, Amazon har haft större planer än så. Tanken är att hårdvarutillverkare ska integrera tekniken bakom Dash i exempelvis kaffemaskiner, skrivare, tvättmaskiner och andra hushållsapparater.

Annons

En funktion som nu rullas ut i en rad olika maskiner. I veckan har e-handelsjätten nämligen gjort verklighet av en "påfyllningstjänst" vid namn Amazon Dash Replenishment Service, DRS. Enligt USA Today är Brother, som bland annat tillverkar skrivare, en av de första att använda sig av och integrera tekniken i sina produkter.

Från storföretag till hobbyister

Den japanska tillverkaren har tagit fram 45 skrivarmodeller som är kompatibla med DRS och som med hjälp av sensorer automatisk kan känna av när tonern är på väg att ta slut och automatiskt beställa nytt bläck från Amazon, om användaren valt att använda sig av tjänsten vill säg.

General Electric är en annan jätte som valt att hoppa på tåget tidigt och i slutet av månaden ska man lansera ett antal tvättmaskiner som automatiskt kan beställa tvättmedel på egen hand. Även Whirlpool, en av världens största tillverkare av vitvaror, är på gång med liknande lösningar.

Men det är inte bara tanken att stora tillverkare ska använda sig av och integrera Amazons nya påfyllningstjänst i sina apparater. På Amazons hemsida kan man läsa att e-handelsjätten vill samarbeta med tillverkare av alla storlekar, från storföretag till hobbytillverkare

Det verkar dock krävas att man är ansluten till Fulfillment by Amazon som tar hand om de automatiska beställningarna som trillar in.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!