Nu rullar Klarna ut B2B-kassan på bred front

Då var det dags. Klarna öppnar upp dammluckan för sin företagsvänliga kassa.

Klarna Checkout med B2B utlovades till hösten och vi har fått se nätbutiker som CoolStuff vara pilottestare för den nya lösningen. En lösning som de flesta verkar vara nöjda med.

Nu tar betalleverantören Klarna nästa steg och gör B2B-lösningen tillgänglig för hundratals, om inte tusentals, e-handlare.

Annons

- Klarna börjar nu rulla ut B2B i Klarna Checkout. Vi är väldigt glada över att äntligen vara igång för att kunna möta den efterfrågan vi har sett från handlarna, säger Klarnas kommunkationschef Jesper Wigardt till Ehandel.se.

Partners kan nu erbjuda B2B

Det är dock inte alla som kan aktivera stödet idag. Betalleverantören ska börja med att ge sina partners B2B-kassan. Exempelvis etablerade plattformar som Textalk, Nordisk E-handel, Wikinggruppen och Kodmyran ska nu kunna ge sina handlare B2B-stöd i Klarna Checkout.

- Utrullningen kommer att ske gradvis och vi börjar med våra partners som från och med nu kan integrera B2B i Klarna Checkout. Eftersom efterfrågan är hög tror vi att många av dem kommer att börja erbjuda tjänsten till butiker inom kort, säger Jesper Wigardt.

Häromdagen meddelade även plattformen Quickbutik att de lyckats bli native-partner till Klarna. Något som alltså innebär att Klarna Checkout ingår i den vanliga månadsavgiften. Quickbutik får därmed även de möjlighet att dela ut B2B-kassan.

Annons