Search
Close this search box.
ANNONS

Ny E-boksajt ska utmana Adlibris och Dito

Ny E-boksajt ska utmana Adlibris och Dito
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Schibsted Sverige, De oberoende och Piratfรถrlaget gรฅr samman och startar en ny e-boksajt. Mรฅlet รคr att hรถja intresset fรถr e-bรถcker och ta en ledande position pรฅ en vรคxande marknad fรถr digitala bรถcker.

ANNONS

De oberoende som รคr en grupp av oberoende bokfรถrlag kommer tillsammans med Piratfรถrlaget och Schibsted Sverige lansera en renodlad e-bokhandel. Mรฅlet รคr att bli marknadsledande pรฅ e-bรถcker och att samtliga svenska titlar som finns i digitalt format ska gรฅ att kรถpa pรฅ sajten.

โ€“ Dito blir vรฅr tydligaste konkurrent pรฅ kort sikt, men Adlibris kommer nog inte heller att slรคppa den hรคr marknaden utan en kamp. Det kommer att bli en tuff, utmanande och kul resa, men vรฅr laguppstรคllning pรฅ รคgarsidan ger oss de bรคsta fรถrutsรคttningar, sรคger Steffen Gausemel Backe frรฅn Schibsted, tillfรถrordnad vd fรถr det nya bolaget.

Planerar att lansera innan julhandeln

Det var under sensommaren fรถrra รฅret som diskussionerna om en gemensam sajt kom pรฅ tal.โ€จ De tre parterna รคger en tredjedel av bolaget var, och med nรคtbokhandeln vill man driva e-boksmarknaden i Sverige framรฅt.

โ€“ Sverige ligger mycket vรคl till fรถr att ta steget รถver till digital lรคsning, sรคger Robert Johnsson frรฅn fรถrlagsgruppen De oberoende, som bestรฅr av bokfรถrlagen Alfabeta, Atlantis, Atlas, Brombergs, Ersatz, Historiska Media, Leopard, Lind & Co, Ordfront och Weyler fรถrlag.

Tanken รคr att e-boksajten ska lanseras innan jul och sajten ska inrikta sig pรฅ den svenska marknaden. Fรถrutom svenska e-bรถcker kommer det รคven att finnas bรถcker pรฅ engelska och i framtiden kan utbudet kompletteras med bรถcker pรฅ fler sprรฅk.

Vad den nya e-boksajten ska heta รคr รคnnu hemligt, men den kommer att innehรฅlla titlar frรฅn samtliga fรถrlag som ger ut digitala bรถcker. Distributionen kommer att ske bรฅde via Elib och Publit.โ€จ

Kรคllor: Svensk Bokhandel, Journalisten

Dela artikeln: