Ny app ska ge kunderna hela Apoteket i fickan

Apoteket AB vidareutvecklar sin receptapp.

Handla och beställa läkemedel, såväl receptfria som receptbelagda, via en app i mobilen. Det är snart en möjlighet för Apoteket AB:s kunder.

Första appen laddades ner av en halv miljon

Redan 2015 kunde vi berätta att företaget valde att skrota sin mobilsajt till förmån för appen Mina Recept, som hittills ska ha laddats ner av en halv miljon svenskar. Den har nu alltså vidareutvecklats till den nya appen, “Mitt Apotek”, där kunderna alltså får tillgång till hela e-handelssortimentet.

Annons

- Vi vill göra det enklare för våra kunder att få hjälp med läkemedel och hälsa i sin vardag. Med vår uppdaterade app kan vi ge samma service som på ett apotek och du har tillgång till ditt apotek i fickan dygnet runt, säger Apoteket AB:s marknadsdirektör Eric Lundberg.

Hemleverans eller upphämtning

När kunden är klar med köpet, ska denne kunna välja mellan hemleverans och upphämtning på ett lokalt apotek.

- Vi har expressutlämning på alla våra apotek, vilket innebär att du kan hämta din beställning inom två timmar, säger Eric Lundberg.

Via den nya appen ska kunderna också kunna chatta med en farmaceut och komma i kontakt med en läkare. Identifiering kommer att ske med bank-ID och den som är inloggat på det viset ska också kunna se sina aktuella recept.

Annons