Ny e-handelstjänst låter datorn skapa ditt content

Besparingar på 90 procent utlovas.

I dag lanseras e-handelstjänsten Textual Go! som verkar ha som mål att konkurrera ut befintliga metoder för att översätta din sajt. Det handlar dock inte bara om översättning utan även om att skapa helt nya texter. Om du inte listat ut det redan så arbetar Textual Go! förstås med det så hajpade AI, eller artificiell intelligens.

- Med vår AI-baserade teknik kan e-handlarna med några knapptryckningar skapa produkttexter på flera språk. Den är baserat på avancerad datalingvistik som säkerställer helt korrekta och naturliga texter på de olika språken, säger Henrik Gemoll, vd och grundare på Textual, i ett pressmeddelande.

Annons

"Parallell textgenerering på flera språk"

Textual ska idag hantera sju olika språk (engelska, tyska, franska, svenska, danska, norska och finska) och företaget räknar med att e-handlare kan göra en besparing på upp till 90 procent genom att använda tjänsten. Skapandet av texter sker tydligen via produkternas olika attribut.

- Utifrån produktinformation såsom färg, storlek, varumärke, användning med mera kan användaren enkelt skapa en färdig produktbeskrivning. AI-baserad teknologi med textrobotar möjliggör parallell textgenerering på flera språk med en enda knapptryckning, förklarar företaget.

Om man vill ta det hela ett steg längre så ska det också vara möjligt att ta fram skräddarsydda lösningar för "personifierade texter" som anpassas efter målgrupp. Textual Go! ska inom kort integreras i företaget InRivers produkthanteringssystem och den globala e-handelsplattformen Shopify.

Begränsningen som ska finnas just nu är att systemet bara jobbar med branschen Kläder och mode. Fler branscher ska dock stödjas inom kort.

Annons