Miljongåva från ny e-handlare – ska hjälpa barn till skolgång

Följer Apoteas exempel och skänker pengar till skola i Centralafrikanska Republiken.

Att Sveriges e-handlare är en generös skara är säkerligen ingen nyhet för de flesta. Det senaste året har vi sett flera exempel på e-handlare, och leverantörer för den delen, som har dragit sitt strå till stacken för att hjälpa bättre behövande människor.

I vintras gick till exempel flera e-handelsaktörer samman och startade en insamling till Läkare utan gränser och förra våren drog e-handelsföretaget Apotea med hjälp av sina kunder in en miljon kronor till SOS Barnbyar. Nu får just SOS Barnbyar ännu ett tillskott i kassan från ett svenskt handelsföretag eftersom Akademibokhandeln - som sedan i höstas driver e-handel - tillsammans med sina kunder under två veckor i mars också har samlat in över en miljon kronor till organisationen.

Annons

Ska bidra till skol- och biblioteksverksamhet

Akademibokhandelns insamling har gått till som så att varje kund har fått möjlighet att skänka fem eller tio kronor i samband med sitt köp. Sen har Akademibokhandeln lagt till samma summa. Pengarna - drygt en miljon kronor - har gått till SOS Barnbyars skola i Bouar i Centralafrikanska Republiken där de ska användas till att lära barn att läsa. Det är även dit som Apotea och deras kunder skänkte miljonen de samlade ihop i våras. 

- Tillsammans ger vi fler barn möjlighet att lära sig läsa genom att bidra till skol- och biblioteksverksamhet i ett av de allra fattigaste länderna i världen, kommenterar Akademibokhandelns marknadschef Cecilia Helsing i ett pressmeddelande.

Annons