E-handlarens nya kollektion nådde miljonen på två veckor

Introducerar labbodlade diamanter.

Tiden då konsumenterna drog sig för att handla dyrare varor på nätet, är sedan länge förbi. Numera klickar många hem allt från märkesväskor till smycken via datorn eller mobilen.

Mer hållbart till lägre pris

Det innebär goda nyheter för smyckes-startupen Norrfolks, som nu presenterar en ny kollektion av hållbara och mer etiska vigselringar, gjorda med diamanter som odlats i laboratorium. Smyckena säljs exklusivt i nätbutiken Norrfolks.com. Kollektionen började säljas för två veckor sedan och har nu inbringat order för en miljon kronor.

Annons

- Varje år flyttas över 260 miljoner ton jord för att utvinna diamanter från jorden, detta belastar miljön enormt och kommer även med etiska problem. Genom att introducera labb-odlade diamanter på den svenska marknaden vill vi vara förändringen som behövs inom branschen. Tidpunkten är helt rätt och vi ser att det finns en tydlig efterfrågan, säger Elise Lindqvist, grundare av Norrfolks.

De diamanter som säljs hos Norrfolks uppges vara helt identiska med diamanter som utvunnits ur jorden, men med skillnaden att man slipper de miljömässiga och etiska problem som kan komma med traditionell diamantutvinning.

En annan fördel är att de labbodlade diamanterna är 20-30 procent billigare än de diamanter som utvinns på naturligt sätt.

Tillverkas på ett par veckor

Norrfolks ringar är dessutom gjorda av återvunnet guld, vilket har tagits väl emot av konsumenterna. Företaget ser att kunderna tilltalas av hållbarhet och att beställningarna därför har ökat stadigt sedan starten.

- Våra diamanter skapas med hjälp av sofistikerad teknik och odlas av ingenjörer. Det tar ungefär två till tre veckor för en diamant att växa i ett labb. Processen under jorden är ungefär lika lång, men det tar miljontals år tills en diamant når upp till marken, säger Elise Lindqvist.

Norrfolks grundades år 2017 av Elise Lindqvist och Simon Schmitz, och inledde sin bana med att sälja vardagssmycken. Företaget är baserat i Stockholm.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!