Ny mammaprenör – satsar endast på e-handeln

Drog igång från köksbordet under mammaledigheten.

Mathilda Wibom Westerberg slutade inte drömma om de där sängkläderna som hon fick chansen att sova i under sin semester på Mallorca.

Efter vårt bröllop så bodde, jag, min man Jacob, och vår lilla dotter på ett Boutique-hotel uppe i bergen på Mallorca. När vi vaknade på morgnarna kände jag mig otroligt avslappnad och utvilad på ett sätt jag inte hade på länge. Självklart berodde det mycket på omständigheterna men hela familjen var överens om att vi sov i de bekvämaste sängkläderna vi någonsin hade fått sova i, skriver grundaren Mathilda Wibom Westerberg.

Annons

När vi checkade ut från hotellet tog vi oss till Palma för att undersöka om vi kunde köpa liknande hem till oss själva, det visade sig att det skulle kosta en mindre förmögenhet. Men tanken på de där sängkläderna försvann inte, och kort därefter startade jag Juniper.

Hon ville gärna unna sig men prislappen på sängkläder med högsta kvalitén sades inte vara liten. Därför satsade hon på sin dröm och drog igång sitt företag Juniper, från köksbordet under mammaledigheten.

Att starta Juniper under min mammaledighet har absolut varit utmanande på flera sätt, framförallt att försöka få tiden att räcka till. Men med en stark passion till sin affärside, ett stort driv och en förmåga till att vara flexibel i jobbpassen utefter sitt barn, då tror jag att allt är möjligt, säger hon till Ehandel.se.

Mathilda ska lansera sin e-handel på tisdag, den femte mars, och hoppas utmana jättarna i branschen genom att erbjuda premiumsängkläder till ett bättre pris.

E-handeln ska sänka priserna

Strategin till detta är att kapa så många mellanhänder som det bara går. Enligt Mathilda handlar det om att hon hittade en lucka på marknaden, och hennes fokus ligger därför endast på egen e-handel. De etablerade aktörerna som säljer högkvalitativa sängkläder idag har inte e-handeln som sitt huvudfokus, vilket höjer priserna rejält, menar hon.

Hennes två ledord är hållbart och enkelt; “det ska vara enkelt att handla och det ska vara enkelt att kunna bädda snyggt och sova gott”. Sängkläderna är gjorda av hundraprocentig Supima bomull, som odlas i Kalifornien. Produkterna designas dock i Stockholm och tillverkas sedan i Tel Aviv.

Dena nya e-handeln kommer att erbjuda leveranser över hela världen. Men under våren planerar mammaprenören en stor satsning i Sverige, och senare under hösten siktar hon även på Danmark, Tyskland och England.

Annons
Annons