Ny marknadsplats ska förenkla e-handlarnas frakt från Kina

Tog in tio miljoner i investeringsrunda.

En betydande andel av alla varor som säljs i Europa har skickats hit från exempelvis länder i Asien. Det gäller även för e-handlare, som många gånger har importerat de varor som sedan säljs vidare till bland annat nordiska konsumenter.

Upplägget kan innebär att man som företagare måste ha koll på en del regler. Vi har exempelvis tidigare kunnat berätta om CoolStuff, som fick "många myndigheter på halsen" trots att bolaget producerar sina varor i egen regi.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: CoolStuff trötta på regelkrångel - anlitar hjälp utifrån

Men verksamhet i olika länder innebär inte bara fler regler. Det innebär också transportkostnader för att skicka varor från bland annat Kina till Europa. Nu finns det dock en online-marknadsplats som vill hjälpa e-handlarna med just den biten. Via Adnavem, som tjänsten heter, kan företagare planera och boka sjötransporter från Kina.

Kan slippa speditörerer

Nyligen stängde företaget en investeringsrunda som inbringade totalt tio miljoner kronor till bolagets kassa.

- Jag ser tydligt en trend inom branschen där transportköpare och tjänsteleverantörer aktivt söker efter ett mer digitaliserat och effektivt sätt att bedriva affärer. Adnavem har lösningen och vi tar vårt uppdrag att förändra hur företag köper och säljer transport nu och i framtiden på största allvar, säger Andreas Wramsmyr, VD på Adnavem, i ett pressmeddelande.

- Med hjälp av organiserad, digital information stöttar vi dem som ansvarar för inköp av logistiktjänster och ger dem möjligheten att helt ta hem kontrollen och hantera sina transportflöden utan speditör, tillägger han.

Vill gärna se 50-1000 containrar per år

I ett mejl till Ehandel.se berättar Adnavem att företaget vänder sig till "alla producerande företag med import- och exportbehov". Idealkunden uppges dock ligga på mellan 50 och 1 000 skickade containrar per år. Den nya finansingen ska användas till att utveckla marknadsplatsen samt för expansion i Europa och Asien. 

Adnavem grundades i Göteborg 2017 och skickade sina första containrar genom marknadsplatsen under 2018.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!