Ny marknadsplats snabbar upp garderobstömningen

Used-A-Porter, en marknadsplats för vintage och second hand på nätet, vill göra det enklare att tömma garderoben. Sedan starten i våras har man nu runt 13 000 designerplagg, skor och accessoarer ute till försäljning.

Sajterna där det går att sälja och köpa vintage och second hand blir allt fler. I Sverige har vi sedan tidigare bland annat StillInFashion.com, och i våras var det dags för ytterligare en aktör, nämligen Used-A-Porter. En modeplats online, där privatpersoner och företag kan handla med varumärkeskläder, skor och accessoarer.

– På Used-A-Porter ger vi nytt liv till de fina designerplagg, skor och accessoarer som blivit hängande i mörka garderober oanvända, eller efter att endast ha använts några gånger, säger Stefan Lidström, en av grundarna.

Annons

Vem som helst kan öppna sin garderob på sajten och börja sälja, eller shoppa loss bland de plagg och accessoarer som andra lagt ut till försäljning. Just nu finns drygt 13 000 designerplagg, skor och accessoarer ute till försäljning.

Främst är det privatpersoner och bloggare som lägger ut sina begagnade produkter till försäljning, men även flera ledande modemärken har valt att sälja sina provkollektioner och plagg från modevisningar.

Hämtar, fotograferar och säljer

Tanken med sajten är att det ska vara samma upplevelse som att handla i en vanlig webbshop. Säljare och köpare skyddas av en trygghetsgaranti och behöver aldrig ha kontakt med varandra. Köparen betalar med kontokort innan varan skickas, men Used-A-Porter behåller pengarna tills köpet gått igenom.

Säljaren sköter leveransen och om det visar sig att produkten inte håller vad annonsen utlovade får den returneras. Först när köparen har godkänt varan får säljaren sina pengar. För den som inte har tid eller lust att själv sköta annonser, försäljning och leverans erbjuds även en tjänst kallad Closet Organizer, där Used-A-Porter tar hand om allt för säljarens räkning.

En av dessa är Natalia Brzezinski, journalist och hustru till Mark Brzezinski, USA:s ambassadör i Sverige. När ambassadörsparet nu lämnar residenset efter slutfört uppdrag tömmer Natalia sin exklusiva garderob.

– Jag kan helt enkelt inte ta med mig allt när jag flyttar. Dessutom har jag under de här åren i hunnit med att båda ändra stil och storlek. Jag brinner för hållbart mode och det skulle kännas väldigt bra om mina skor och kläder kan få ett fortsatt liv hos någon annan, säger Natalia Brezinski.

 

På Bild: Elin Ryer och Stefan Lidström,
grundare av Used-A-Porter

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!