Ny posterbutik på nätet lanseras med olaglig marknadsföring

Avslöjar brottsplatserna på Instagram.

För den som vill e-handla något nytt att hänga på väggen saknas det knappast alternativ. Vi på Ehandel.se har bland annat kunnat berätta om SverigemotivPersonligfödelsetavla och Desenio, som alla har haft en framgångsrik utveckling.

LÄS ÄVEN: E-handelsraketen Desenio mot nya rekord

Annons

Satte upp olovliga tavelväggar

Nu lanseras ytterligare en e-handel som har riktat in sig på att sälja posters, och för att sticka ut i mängden har Artiks - som butiken heter - valt en annorlunda marknadsföringsmetod. I samband med premiären sätter butiken nämligen upp hundra postertavlor runt om i Stockholm - något det nya e-handelsföretaget beskriver som "guerillamarknadsföring".

- Stockholmsbaserade Artiks.se skapade stort intresse under söndagen när flera olovliga tavelväggar sattes upp i Stockholms innerstad, inleder företaget i ett pressmeddelande.

Artiks tavlor placeras ut i Stockholm (foto: Artiks/Instagram)

En av företagets grundare, Patrik Segersven, förklarar i ett uttalande varför Artik väljer att sätta upp tavlor utan tillstånd.

- Som företag vill vi bryta etiketter och allmänna normer. Vi vill göra affordable art för alla. Tillgänglighet och enkelhet karakteriserar framtidens marknader, säger han.

Vill bli marknadsledande i Europa

Kampanjen, som har fått namnet #ArtForAll, kommer att fortsätta i veckan med nya tavlor som placeras ut på olika håll i Stockholm. Var de hamnar kommer att avslöjas efterhand på Artiks Instagramkonto.

Artiks, som huvudsakligen säljer posters och ramar, grundades tidigare i år av fem personer som enligt egen utsago har "gedigen erfarenhet av e-handelsdrift". Företaget har redan smyglanserat sin sajt i Finland och nu väntar en större satsning på den europeiska marknaden.

- Artiks ambition är att bli marknadsledande på Europamarknaden för väggkonst och relaterad heminredning, skriver företaget i en kommentar.

Annons

Annons