Ny prenumerationstjänst för ekologiska tamponger

OHNO vill att varje kvinna ska bli uppmärksam på vad hon stoppar i sig.

Prenumerationstjänsterna poppar upp som svampar ur marken och det börjar bli allt svårare att hålla reda på alla, även om det nu finns en marknadsplats som gör sitt bästa för att samla alla på ett och samma ställe.

I våras berättade vi om My Bloody Box, en prenumerationstjänst som ser till att skicka hem mensskydd och andra intimprodukter i takt med kvinnans biologiska cykel. Nu är det dags för ännu en aktör på marknaden, nämligen OHNO.

Annons

– Ett vanligt problem är att många saknar mensskydd när mensen börjar vilket innebär att de måste springa till närmaste butik och köpa vilket är ett stressmoment och kan innebära dyra inköp, säger Vendela Leksell, grundare av OHNO.

Fria från kemikalier

Precis som My Bloody Box kan OHNO:s kunder skräddarsy sin prenumeration utifrån sina behov och menscykel så att boxen dimper ner i brevlådan i god tid varje månad. En skillnad är däremot att OHNO valt att enbart rikta in sig på ekologiska tamponger.

Enligt Vendela Leksell är OHNO-tampongerna tillverkade av 100 procent ekologisk bomull som är helt fria från kemikalier.

– Vaginan är en av kroppens mest känsliga slemhinnor och tar upp kemikalier 10-80 gånger mer effektivt än via matsmältningen. Internationella studier har hittat ämnen som är kopplade till cancer, fertilitetsproblem och allergier i vanliga tamponger. Jag vill att varje kvinna ska bli uppmärksam på vad hon stoppar i sig.

Annons