Ny trio ska ta smyckesmärke in i den digitala framtiden

Extern vd tillsätts.

“Fem år med snabb och lönsam tillväxt.” Så beskriver smyckesmärket Edblad själva sin resa. Nu hoppas företaget att utvecklingen ska gå ännu snabbare i framtiden och för att skynda på processen tillsätter man en extern vd i form av Eva Boding.

Hon har tidigare varit vd för designföretaget Kasthall och har lång erfarenhet från modebranschen, där hon jobbat med bland andra Filippa K och Gant. Bakom beslutet att tillsätta henne som extern vd står företagets grundare, Hans och Cathrine Edblad.

Annons

Bodings uppgift blir bland annat att digitalisera varumärket och att satsa på internationell tillväxt. Edblad har redan idag en egen e-handel och säljer även hos digitalt baserade återförsäljare. För att utöka den digitala delen av företagets verksamhet, ska Eva Boding få sällskap av ytterligare två nykomlingar.

“En oerhört spännande tid framför oss”

Dessa är Sara Althini, som blir ny marknadsdirektör, och Camilla Andersson, som blir försäljningschef för både Sverige och den internationella marknaden.

- Denna förändring innebär att vi har en oerhört spännande tid framför oss. Jag ser fram emot att äntligen kunna fokusera på designutvecklingen och få vara den kreativa kraft som behövs i ett designföretag. Som vd tar Eva fullt ansvar för affärsutvecklingen och organisationen, samtidigt som jag i egenskap av chefsdesigner fokuserar på att skapa ännu starkare kollektioner, säger Cathrine Edblad i ett pressmeddelande.

“Behöver tydliggöra varumärkets identitet”

Eva Boding ser nu fram emot att leda teamet och företaget mot nya mål.

- Edblad har haft en fantastisk framgång, med stark och lönsam tillväxt. När företaget nu behöver ta nästa steg krävs mer struktur, målstyrning och en affärsstrategi i framkant. Vi behöver också tydliggöra varumärkets identitet och sortiment. Genom att vi adderar erfaren managementkompetens till Edblads stolta och lojala team, får vi snabbt upp förändringstakten, vilket är avgörande för vår nästa fas, säger Eva Boding, VD på Edblad.

Annons