Ny vd rider in hos Horsemeup efter tufft år

Grundaren lämnar över styret.

E-handelsföretaget Horsemeup, som är grundat av Monica Sjösvärd och backat av flera kända e-handelsprofiler, gör nu ett vd-byte. Monica Sjösvärd som lett företaget sedan starten lämnar över vd-posten till Sarah Krusell.

- Vi har en gemensam syn på processen för vd-skifte och det har varit en del av den långsiktiga planen. Nu är tiden mogen för en ny kraft att ta vid och Sarah är perfekt att ta över taktpinnen, säger Monica Sjösvärd, grundare och styrelsemedlem, i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Horsemeup ökade med 50 procent - tar in 11 miljoner

Sarah Krusell kommer närmast ifrån Gina Tricot, där hon var e-handelschef. Hon ska även ha en bakgrund som marknadschef på Nelly.com.

"Ett hack i kurvan för bolaget"

Horsemeup meddelar samtidigt att 2018 var ett tufft år med vikande försäljning.

- 2018 blev ett hack i kurvan för bolaget och utmaningarna var framförallt relaterade till vikande försäljning i branschen, inte minst under det oväntat varma sommarhalvåret, samt ett nedskrivningsbehov av lagret. Detta sammantaget påverkade omsättning och resultat negativt, meddelar företaget.

E-handelsföretaget har nu fått ett litet tillskott från befintliga ägare och man satsar på att göra 2019 till ett bättre år.

- Med förstärkt organisation och en liten runda från befintliga ägare, blickar Horsemeup dock framåt och stora satsningar kommer göras under året för att förbättra plattformen.

Monica Sjösvärd kommer att fortsätta resan med Horsemeup från styrelsenivå.

Annons
Annons