Nyförvärv ska effektivisera inköpen på Ellos Group

Johan Kromer, tidigare global produktionschef på modekoncernen Varner Gruppen, blir ny Sourcing & Supply Director på Ellos Group.

Ellos Group, där e-handelsplatserna Ellos, Jotex och Stayhard ingår, har under årets första fem månader börjat skörda frukterna efter det tuffa omställningsarbetet från postorder till e-handel. Nu ska man effektivisera ytterligare genom att optimera den gemensamma sourcingfunktionen.

För att lyckas med detta har man rekryterat Johan Kromer som ny Sourcing & Supply Director. Han kommer närmast från tjänsten som global produktionschef på norska modekoncernen Varner Gruppen.

Annons

– Vi ska bygga en effektiv sourcing som stödjer de kommande årens tillväxt genom att stärka vår flexibilitet och förhandlingsposition. Det handlar om att knyta upp ett antal nya agenter och leverantörer, säger Hans Ohlsson, VD för Ellos Group.

Ska fokusera på e-handeln

Vid sidan av åtgärderna för att öka flexibiliteten och stärka förhandlingspositionen, genom att öka antalet leverantörsalternativ för varje produkt, pågår just nu även integrationen av Stayhard i koncernens gemensamma sourcingfunktion.

Något som Johan Kromer, som tillträder sin tjänst den 1 augusti, ser som ett spännande uppdrag.

– Det ska bli spännande att fokusera på e-handeln som har goda tillväxtutsikter. Ellos Group har initierat en rad intressanta projekt i leverantörskedjan och en av mina första uppgifter blir att få ut full potential av dem. Vi ska också ta nästa steg i att optimera den gemensamma sourcingfunktionen, säger Johan Kromer.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!