Nystart för inkubatorn – här är årets e-handelsgäng

Höstterminen inledd hos E-handelsinkubatorn i Helsingborg.

Efter ett välbehövligt sommaruppehåll var det i dag dags för ett gäng nya e-handelsentreprenörer att bli en del av årets upplaga av e-handelsinkubatorn på E-commerce Park of Sweden i Helsingborg. Terminens första möte är nu avklarat och Ehandel.se passade förstås på att bekanta oss med årets nya e-handlare.

Vill få ordning på lönsamheten

En av dem är Anton Lundh, som driver Hundbursbutiken.se. I den säljer han krocktestade hundburar som kunden själv monterar efter leverans. Butiken har funnits i tre år, och togs för ett år sedan över av Anton Lundh, som sedan tidigare driver ett hunddagis tillsammans med sin fru.

Annons

- Omsättningen var bra men lönsamheten var inte så bra, så det är det vi har försökt ändra på. Det är det vi jobbar med just nu, att vända det, säger han till Ehandel.se.

Han blev rekommenderad av en bekant att söka sig till inkubatorn, och hann precis med att skicka in sin ansökan innan ansökningstiden gick ut.

- Så det blev på håret, men det gick bra, konstaterar han.

Vad är ditt intryck av inkubatorn så här långt?

- Jag är positivt överraskad faktiskt. Det är proffsigare än vad jag trodde.

Måste ha tagit emot en order

Nytt för i år är att alla medverkande entreprenörer måste ha ett företag som har kommit igång, vilket innebär att de måste ha tagit emot sin första order. För personer som är helt nya inom e-handeln, men som har en idé de vill förverkliga, kommer det i år istället att anordnas en E-handelsskola.

Enligt Peter Höjman, som är inkubatoransvarig på E-commerce Park, har intresset varit stort för att delta i årets upplaga av inkubatorn, trots de nya kraven på förkunskaper.

- Vi har haft mellan 20 och 25 ansökningar och nu har vi plockat ut ett tiotal bolag, berättar han.

Annons

Vad är det för typ av bolag som är med i år?

- Det är vitt skilt i år. Det är smycken, livsmedel, djurprodukter och kläder. Så det är väldigt blandat.

"Det roligaste som finns"

Årets inkubatorgäng blir det andra som Peter Höjman ansvarar för. När deras föregångare gick ut i våras sade han sig vara stolt över att många av dem hade skjutit iväg mycket mer än vad han från början hade kunnat föreställa sig.

Hur känns det att dra igång igen?

- Jag tycker bara att det är roligt. Det roligaste som finns är att få träffa alla de här entreprenörerna och följa dem på den här resan framåt. Den kan vara lite vinglig, men förhoppningsvis kan vi vara ett stöd så att det blir mindre vingligt.

Annons