Nytt rekord: Sålde över en pizza i sekunden

"Den absolut största dagen på året".

Kebabpizza, Vesuvio och Hawaii ska ha varit svenskarnas favoritpizzor under förra året, enligt Onlinepizza.se. Detta årets favoriter får vi vänta på men svensken inledde i alla fall året mycket starkt på pizzafronten. De som hänger med i pizzahandeln på nätet vet att nyårsdagen är årets hetaste när det kommer till antalet beställningar.

- Efter kringflackande juldagar och ett festligt nyår kan det vara skönt att spendera nyårsdagen i mjukisbyxor och “appa” hem en pizza utan att behöva gå utanför dörren, förklarar Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

Annons

"Alfrida stoppade inte leveranserna"

Gårdagen var inget undantag visar det sig, trots stormigt väder på sina håll.

- Nyårsdagen är den absolut största dagen på året för hemleverans av mat, upp till 3 gånger mer än en vanlig söndag för oss. Stormen Alfrida stoppade inte leveranserna utan även i år hade vi nytt försäljningsrekord, säger Philip Eide till Ehandel.se.

"Pizzan hade den riktigt stora ökningen"

Trots sitt namn så säljer Onlinepizza numera en hel drös av olika sorters mat. I går ska till exempel även hamburgaren ha visat framfötterna med en rejäl ökning. Pizzan är dock favoriten och den klickas hem i ett ruskigt högt tempo under nyårsdagen.

- Det var pizzan som hade den riktigt stora ökningen. Där vi hade beställningar på över 1 pizza i sekunden. Samma trend såg vi till exempel inte med sushi mot en vanlig söndag. Vad det beror på, håller jag osagt, säger Philip Eide.

Även om pizzan är kärnan i affären så berättar Philip Eide att arbetet nu fortsätter med att bredda utbudet under 2019.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!