Nytt samarbete: Qliro släpper in Trustly i sin e-handelskassa

Alla e-handlare som har Qliros kassa kommer nu att kunna erbjuda direktbetalning via Trustly.

Betalleverantören Trustly och plattforms- och betalaktören Qliro har efter en framgångsrik testperiod under våren bestämt sig för att inleda ett permanent samarbete. I ett pressmeddelande från Trustly nu på morgonen berättas det att e-handlare som har Qliros checkout Qliro One från och med nu kommer att erbjudas Trustlys metod för direktbanksbetalningar. 

På så sätt får kunder som lägger en beställning hos en e-handlare med Qliros kassa möjligheten att betala direkt från sina bankkonton.

Annons

- Vi vill göra det möjligt för konsumenter att kunna betala online på det sätt som de själva vill. Det är väldigt viktigt att vi kan erbjuda både konsumenter och handlare ett brett utbud av alternativa betalningsmetoder, och det inkluderar riktigt bra tjänster för direktbanksbetalningar. Därför är vi väldigt nöjda med att nu inleda samarbetet med Trustly som har en helt suverän banktäckning, inte bara i Norden utan i hela Europa, säger Patrik Illerstig, VD på Qliro, i pressmeddelandet.

"Driver koverteringen för e-handeln"

För Trustly, som i dagsläget har verksamhet i 29 länder och länkar samman över 3 300 banker i Europa, är det välkommet att det nya samarbetet nu blir permanent.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Qliro och att Trustly blir direktbanksbetalningsmetod i checkouten hos några av de mest välkända e-handlarna i Norden. Vi vet att många kunder inte slutför sina köp när de inte kan betala på det sätt de vill. Trustly gör det möjligt för miljontals europeiska konsumenter att betala med den betalningsmetod de föredrar och det driver i sin tur konverteringen för e-handeln, kommenterar Oscar Berglund, VD på Trustly.

Qliro One används enligt pressmeddelandet bland annat av företagets koncernkompisar Gymgrossisten, CDON och Nelly.com.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!